SAMARBEJDE OG SAMSKABELSE

Gladsaxe Gymnasium på besøg for at høre om tekstil og bæredygtighed. 

ITMV samarbejder gerne med designere, kunstnere, museer, organisationer, skoler mv. , hvor det giver mening af inddrage det tekstile håndværk og værkstedets deltagere i projekter, events, forløb eller undervisning.

Samarbejde med museer
ITMV har gennem flere år samarbejdet med forskellige museer i Københavnsområdet. Samarbejdet har til formål at bruge ITMVs kreative ressourcer i forbindelse med publikumsaktiviteter, workshops, udstilling eller salg af produkter på museet. Samtidig giver museumssamarbejdet ITMVs deltagere en større indsigt i kunst, kultur og historie, og det skaber en ny ramme omkring det vi laver.

Vi har bl.a. syet madpakkeposer til Arbejdermuseet og bomuldshandsker til Københavns Museum til arkæologiforløb for vuggestue- og børnehavebørn. Vi har afholdt kreative workshops på Arken og solgt puder i museumsbutikken, vi har broderet puder til Thorvaldsens museum og til Designmuseum Danmark.

Samarbejde med skoler

Vi har løbende besøg fra skoler og uddannelsesinstitutioner som beskæftiger sig med design, tekstil eller bæredygtighed. Vi fortæller gerne om vores arbejde og viser rundt i produktionen eller indgår i et undervisningsforløb.

Samarbejde med designere og kunstnere

Vi har løbende samarbejde med designere og kunstnere, som selv finansierer deres egen løn og får lov at benytte vores værksted i en periode til at samarbejde med en gruppe af vores værkstedsassistenter om en konkret opgave. På den måde kan vi lære af hinanden og sætte de ressourcer, som deltagerne har, i spil på en ny måde. Samarbejdet kan fx ende med en udstilling eller kollektion.

I efteråret 2020 har vi fx samarbejdet med Carla Birkving, som har produceret kostumer til en teaterforestilling i børne- og ungdomsteatret Gawenda. Carla har benyttet vores værksted i Urbanplanen to dage om ugen, hvor hun sammen med et hold af vores værkstedsassistenter arbejdede på kostumerne og var en del af dagligdagen hos os. Samarbejdet har givet gensidig læring og inspiration og ikke mindst stolthed hos vores værkstedsassistenter over at kunne se arbejdet føre til et flot resultat på scenen.