PRODUKTION FOR VIRKSOMHEDER

I Tråd Med Verden har specialiseret sig i upcycling af tekstiler. Vi samarbejder  med virksomheder, som ønsker at få produceret nye produkter  af kasserede tekstiler inden for syning, broderi eller plantefarvning. Vi aftager løbende kasserede materialer fra virksomheder og privatpersoner, så langt det meste af produktionen tager udgangspunkt i de materialer, vi har til rådighed. Det kan fx være tøj, linned, duge eller stofrester, som på vores værksted bliver til tasker, poser, tehætter, hynder, penalhuse, solhatte, nøglesnore eller forklæder.

Vi giver tekstilerne en længere levetid ved enten at klippe tøjet/stoffet op og sy det om til nye produkter, eller vi reparerer og dekorerer pletter og huller på tekstilet med broderi og plantefarvning, så det igen kan bruges frem for at blive smidt ud.

Mange virksomheder har fået øjnene op for, at kasserede tekstiler ikke bare er affald men en ressource, som kan kan genanvendes og blive til nye produkter, der kan bruges internt i virksomheden eller sælges. Desuden skaber produktionen menneskelig værdi, fordi vi via produktionen skaber et arbejdsfællesskab for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og sætter fokus på at alle kan bidrage med noget meningsfuldt, som der er brug for og som bliver værdsat.

I vores portfolio og i webshoppen er der eksempler på ting, vi kan producere.

PRISER

Priser aftales individuelt med den enkelte kunde, og afhænger af produktionstiden, sværhedsgraden, mængder og deadlines. Som hovedregel tager prisen udgangspunkt i den lønudgift på 155 kr. pr. time, som det koster at lønne vores syersker. Så jo længere produktionstid, jo højere pris – så enkelt er det.

Vi får mange henvendelser fra virksomheder, som fejlagtigt tror at vi kan producere noget meget billigt. Det kan vi ikke. At drive en socialøkonomisk virksomhed er komplekst, tidskrævende og dyrt. Til gengæld får kunderne produceret noget med med mennesker og mening bag produkterne. Det er det, du betaler for.

Så har du penge, så skal du få – og har du ingen, …. ja så skal opgaven være rigtig sjov og give en anden form for input til vores virksomhed. Vi skelner nemlig mellem produktion til kunder med et kommercielt formål og produktion, som mere har karakter af et samarbejde, gensidig udveksling eller læring.