Spring til indhold

PORTFOLIO

BRODEREDE POSER TIL SHY

Dygtige brodøser fra begge vore værksteder har broderet motiver og logo på gaveposer til S.H.Y. Ceramies.

 

HEALING AF LUNDTOFTEGADE

I samarbejde med TIL VÆGS har vi i fire måneder arbejdet på at skabe 40 håndbroderede, plantefarvede og applikerede kunstbannere. Bannerne indgik i den store helbredelse af Lundtoftegade – en kunstperformance som havde til formål at få Lundtoftegade af ghettolisten. Læse mere på www.tilvaegs.com

ALT_CPH OG MØNSTRE I MODSTAND

ITMV har deltaget i den uafhængige biennale Alt_Cph, som i år har titlen Mønstre i Modstand. I den forbindelse har ITMV samarbejdet med kunstner Mo Maja Moesgaard om at producere nogle muleposer med påtrykte tekster samt afholdt en broderi-workshop med udgangspunkt i motiver af hverdagsobjekter tegnet af Mo.

MADPAKKEPOSER MED BRODERI

ITMV har syet og broderet madpakkeposer med rugbrødsmadder som motiv. Poserne er syet af kasserede duge, plantefarvede stofrester og andet tekstil fra vores tekstilbank. Poserne er løbende til salg på vores webshop og er desuden blevet solgt i Arbejdermuseets museumsbutik i forbindelse med at museet satte fokus på madpakkens historie.

BRODERI MENS VI VENTER

I foråret 2020 fik vi støtte af Velliv Foreninges akutpulje til at lave et broderiprojekt i hhv. AKB Lundtoftegade og Urbanplanen, hvor vi delte broderi-kits ud til beboere, som kunne sidde derhjemme og brodere regnbuer sammen hver for sig. De færdige regnbuer er blevet samlet til et fælles værk. Regnbue-værket skal turnere og hænges op forskellige steder, hvor det kan skabe glæde, inspiration og minde os om fællesskabet og vores muligheder for at skabe noget sammen.

NEON

ITMV aftager løbende kassevis af kasseret arbejdstøj fra Berendsen – bl.a. kasserede arbejdsbukser og jakker med reflekser. Vi syr både små og store tasker af tøjet og sælger det både i vores egen webshop og til virksomheder, der bruger taskerne til gaver eller andre formål.

I 2019 har vi således produceret 300 små tasker til KANSAS og 100 store tasker til Advokatfirmaet Molt Wengel foruden at  taskerne har været utrolig populære på vores webshop.

Neon-tasken er det af vores produkter, som appelleret til flest forskellige kunder, som hver især ønsker en meget synlig, trafiksikker og bæredygtig taske.

CSR-DUGE

I samarbejde med Berendsen har ITMV designet og produceret en prøvekollektion af bæredygtige CSR-duge. Duge er noget af det, der oftest bliver kasseret hos Berendsen, og der er derfor et kæmpe miljømæssigt perspektiv i at forlænge levetiden på dugene.

Dugene skal udstråle den omsorg og stolthed, der bør være ved at lappe tekstiler i stedet for at smide dem ud, og de er designet med et glimt i øjet i stedet for en træt, løftet klimapegefinger. Gennem designet vil vi vende fejlen til en styrke og starte en samtale om bæredygtighed rundt om bordet.

MULEPOSER AF KASSEREDE KITLER FRA REGION H

En glemt kuglepen eller læbepomade i lommen på en hvid kittel kan betyde, at en hel industrivask blive plette og må kasseres. På ITMVs værksted bliver affaldet dog betragtet som en ressource og en mulighed for at skabe bæredygtige produkter med ny værdi. I samarbejde med Rigshospitalet og Berendsen har vi produceret 200 muleposer syet af kasserede kitler og bukser. Poserne sælges i Rigshospitalets servicecenter. Indtægten går dels til vores arbejde med jobskabelse og upcycling  – dels til støtte for børn med cystisk fibrose.

IPAD-TASKER TIL TØNDER KOMMUNE

Tønder Kommune arbejder på at blive papirløs, og derfor er SoSu’ erne på Leos Plejecenter udstyret med en iPad, hvor de bl.a. kan se og opdatere borgernes medicinlister. ITMV fik til opgave at sy iPad-tasker til dette formål, så medarbejderne nemt kan have deres iPad med rundt til borgerne. Taskerne er syet af kommunens egne kasserede kitler og bukser i samarbejde med Berendsen.

LØB MELLEM HUSENE

I juni 2019 afholdt Boligforeningen 3B/KAB et løb, hvor ruten gik mellem almene boligområder i Sydhavnen og Valby. Til løbet syede ITMV 400 gymnastikposer af kasserede duge doneret af Berendsen. Alle deltagere ved løbet fik en pose.

HØJE GLADSAXE GOBELIN

I efteråret 2018 samarbejdede ITMV med tekstildesigner Stine Linnemann om at skabe et stort broderet tæppe med inspiration fra boligområdet Høje Gladsaxe. Projektet var et “co-design” projekt, hvor udviklingen af værket skete i tæt samarbejde imellem Stine Linnemann, deltagerne på ITMVs værksted samt frivillige beboere fra området. Værket er  udstillet permanent på den lokale kulturinstitution Telefonfabrikken.

Projektet er støttet af Nationalbankens Jubilæumsfond og Gladsaxe Kommunes kulturelle udviklingspulje.

KØBENHAVNS MUSEUM

ITMV har syet små bomuldshandsker i børnestørrelse til Københavns Museum. Handskerne bruges til museets arkæologiforløb for børn.

ALGORITHME

Broderier og bæredygtigt design – Fashion with Purpose – ART EDITION 2018

Algorithme er et bæredygtigt designmærke, der ønsker at give en positiv fortælling om mode. Designeren Marta Dolska har sammen med den polske illustrator Malw Miel skabt unikke motiver, som kvinderne hos ITMV i Gladsaxe har været med til at brodere.  Tanken bag dette projekt er at skabe en socialt ansvarlig modelinje og at promovere kunst.

MADE IN ISHØJ

I samarbejde med designer, Trine Lindegaard og Produktionsskolen Møllen har I Tråd Med Verden udviklet og produceret korsstingsbroderier til kollektionen, Made In Ishøj til Copenhagen Fashion week 2017 #cphfw17.

STITCH: join Denmark together

I samarbejde med Trine Lindegaard har I Tråd Med Verden lavet et gigantisk korsstingsbroderi på Enghave Plads. Den kreative udformning af projektet foregik mellem I Tråd med Verdens indvandrekvinder og byens borgere på Vesterbro og omhandler kulturperspektiver af Danmark i dag.

LERCHE/WINTHER

ITMV har broderet denne fine vest for lerche/winther. Vesten blev vist på en strikkefestival i september 2015.

Tine - vest IMG_1219

SARAH ANKER

Designer Sarah Anker laver nogle fine broderier, som ITMV har været med til at producere. Broderierne bliver indrammet, og er dermed meget dekorative som en del af indretningen til hjemmet.

Sarah fortæller: Som designer er det rigtig interessant for mig at samarbejde med ITMV. Gennem ITMV kan jeg fremstille mine broderier lokalt og samtidig med et socialt formål. Det synes jeg er et vigtigt budskab, som jeg gerne vil støtte op om. Igennem ITMV er jeg selv en del af fremstillingsprocessen i samarbejde med kvinderne. Jeg er involveret i processen, får et kendskab til kvinderne, hvor de kommer fra, og hvordan deres hverdag ser ud. Det giver rigtig god mening for mig, at få hjælp til mit projekt på denne måde.”

Unknown-2
Unknown-4

IDA CLAUSEN

I samarbejde med designeren Ida Clausen har ITMV udviklet og  produceret unika kollektion.

Ida Clausen siger: “Jeg lavede i forbindelse med min Bachelor et samarbejde med I Tråd med Verden afdelingen i Rødovre, november og december sidste år. Jeg var rigtig glad for samarbejdet og resultatet modtog stor ros for det flotte håndværk der var udført. Dette har bl.a. resulteret i at jeg er blevet spurgt om jeg vil deltage i Designers Nest, en nordisk designkonkurrence som afholdes hver år, under modeugen.”

IMG_4816

KUNST I SOLLYS

ITMV har i samarbejde med kunstner Karoline H Larsen skabt kunstværket Fælles drømme, som en del af ARKENs udstilling KUNST I SOLLYS. Hver drømmefanger har et personligt udtryk og sammen udgør de en skulpturel installation, der signalerer drømme, håb og længsel.

PIL BREDAHL

Sammen med designer Pil Bredahl har ITMV udviklet og produceret dragter til nogle skulpturelle vaser fra MENU, som Pil har designet. Et meget fint samarbejde, som der er kommet disse flotte vaser ud af.

00 portræt Pil Bredahl foto af Liselotte Risell Pil.m.kvinde slide 6,1

KNOCK ON WOOD

Sammen med Bettina Køppe fra Knock on Wood har ITMV hæklet disse smukke og elegante perlekæder i silketråd med ferskvandsperler.

Køppe2 Køppe3 Køppe4

ANNE SOFIE MADSEN & STINE LADEFOGED

Ved modeugen i København i 2012 havde ITMV lavet forskellige showpieces til designerne Anne Sofie Madsen og Stine Ladefoged.

Anne Sofie Madsen_itmv

Anne Sofie AnneSofie AS

StineL

CAROLINE WILKENSCHILDT FOSSUM

CWF Puder designet af Caroline Wilkenschildt Fossum og udvalgt til DCC 2015

+140248540153983a99b9013+cc18_c_w_fossum_01

THORVALDSENS MUSEUM

Unikke puder  diameter 35 cm med hank broderet og syet til Thorvaldsens Museum

IMG_2594_3 IMG_2600_3 IMG_2601_3 IMG_2607_3 IMG_2610_3 IMG_2613_3 IMG_2619_3 IMG_2620_3 IMG_2624_3 IMG_2626_3 IMG_2630_3 IMG_2632_3 IMG_2634_3 IMG_2636_3 IMG_2640_3

ORGANIC COMPANY

Punge syet i økologisk bomuld til Organic Company

Unknown-2 Unknown Unknown-1

KEA DESIGNS

ITMV har flere gange samarbejdet med studerende fra Københavns Erhvervsakademi – KEA. De studerende har i sammen med deltagerne udviklet forskellige designs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *