Spring til indhold

FRIVILLIGHED OG LOKALSAMFUND

I Tråd Med Verden arbejder løbende med lokale projekter i de boligområder, hvor vores værksteder er placeret. Vi ønsker at være en lokal ressource og samarbejdspartner, som kan bidrage til at udvikle boligområderne og lokalsamfundet – bl.a. i Lundtoftegade. Her har vi i øjeblikket to projekter – BÆREDYGTIGT FÆLLESSKAB og FARVEHAVEN – som vi driver i samarbejde med AKB-Lundtoftegade og den boligsociale helhedsplan Nørrebrobyggerne. Desuden har vi deltaget i lokale kunstprojekter. 

BÆREDYGTIGT FÆLLESSKAB 
Bæredygtigt Fællesskab er et projekt, som inddrager beboere fra AKB-Lundtoftegade i frivillige aktiviteter med fokus på bæredygtighed og tekstilhåndværk. 

Hver onsdag eftermiddag holder værkstedet åbent for beboere, som kan komme og deltage i tekstil-workshops og få hjælp til at reparere og lappe tøj. En gruppe frivillige værkstedsværter sørger for at hjælpe beboerne og sørge for en åben og imødekommende og hyggelig stemning – hvor alle er velkomne.

Især tøjreparation har der været stor interesse for. Nogle har brug for lidt hjælp og nogle benytter sig af at kunne låne værkstedets maskiner. Andre kommer primært for hyggens skyld eller for at sidde og strikke sammen med andre. Der er også løbende mulighed for at tage symaskinekørekort, så man fremover er i bedre stand til at forlænge levetiden på sit tøj og kan benytte værkstedets symaskiner uden problemer. 

Nogle onsdage er der et særligt tema – fx strik, plantetryk, vævning af hynder, plantefarvning eller broderi. 

Indtil videre har det været mange forskellige beboere, som har benyttet sig af tilbuddet – både unge, ældre, mænd og kvinder, mennesker med forskellige baggrunde og forskellig tilknytning til arbejdsmarked og uddannelse. 

Vi ser det som en styrke, at det er et åbent og inkluderende fællesskab, hvor mange føler sig velkomne.

Projektet er støttet af TrygFonden frem til 31.01.2023

 

Meyrem får hjælp af Nina - frivillig
Vivi syer gardiner

FARVEHAVE 
Som et særligt projekt i forbindelse med Bæredygtigt Fællesskab har vi etableret en lille farvehave – dvs. højbede og krukker, hvor vi dyrker planter som kan bruges til plantefarvning. Etablering af haven rummer aktiviteter, som vi løbende har inddraget de lokale beboere i – herunder såning, vanding, høst og farvning. 

Foruden de kreative og plantefarveinteresserede beboere appellerer projektet også til andre mere sårbare mennesker, som kan have glæde af at vande eller gå til hånde i begrænset omfang og synes det er spændende at følge med i de farver, som kommer til syne undervejs i projektet.

Projektet er støttet af PUF-puljen og udløber 31.12.2022, hvorefter det forankres i Foreningen ITMV. 

Chefdesigner Liv fortæller Meyrem og Güllah, beboere i Lundtoftegade om planefarvning
Chefdesigner Liv og Meyrem, frivillig i Farvehaven
Såning af indigo og andre frø med beboere fra Lundtoftegade
Høstning af Indigo