UPCYCLING AF KASSEREDE TEKSTILER FOR BERENDSEN

ITMV indledte i 2018 et samarbejde med Berendsen omkring upcycling af kasserede tekstiler. Vi har bl.a. designet forskellige tasker og poser, som bliver syet af kasserede kitler, bukser, jakker og skjorter og som på forskellige måder har bevaret detaljer og funktioner fra det oprindelige tøj. Desuden udvikler vi løbende idéer til, hvordan selv den mindste stofrest kan bruges på nye måder. Produkterne aftages dels af Berendsen selv, dels af andre kunder og de vil også være at finde i ITMVs webshop.

Ud over det meningsfulde i at genanvende kasserede materialer til nye brugbare produkter, er arbejdet med tekstilerne fuld af kreative, lærerige, innovative og fællesskabende arbejdsprocesser, som giver stor motivation og arbejdsglæde på værkstedet.

Jobskabelse er en vigtig del af samarbejdet med Berendsen. Indtægten fra produktionen bruges til at ansætte kvinder på ITMVs værksted. Dette kan
bygge bro til job i et af Berendsens vaskerier eller systuer. Dermed bidrager vi i fællesskab til at skabe et rummeligt arbejdsmarked for borgere i Gladsaxe.

Læs mere om samarbejdet.