ITMV samarbejder gerne med museer, organisationer, skoler mv. , hvor det giver mening af inddrage det tekstile håndværk og værkstedets deltagere i projekter, events, forløb eller undervisning.


Samarbejde med museer
ITMV har gennem flere år samarbejdet med forskellige museer i Københavnsområdet. Samarbejdet har til formål at bruge ITMVs kreative ressourcer i forbindelse med publikumsaktiviteter, workshops, udstilling eller salg af produkter på museet. Samtidig giver museumssamarbejdet ITMVs deltagere en større indsigt i kunst, kultur og historie.

Københavns Museum
ITMV har udviklet og syet små bomuldshandsker til museets arkæologiforløb for vuggestue- og børnehavebørn.

Arken Museum for Moderne Kunst
ITMV har gennem flere år afholdt kreative familieworkshops på museet, har deltaget i kunstprojekter, har produceret puder til museumsbutikken og brugt museet jævnligt som netværks- og læringsaktivitet.

Thorvaldsens Museum
ITMV har syet og broderet puder til museets undervisningsforløb for børn.

Designmuseum Danmark
I forbindelse med en udstilling på Designmuseum Danmark har ITMV broderet store gulvpuder.


Samskabelse
ITMV indgår gerne i samarbejde omkring projekter og samskabelse med institutioner, organisationer, virksomheder, kommuner, foreninger, designere, kunstnere eller andre. Formålet kan være at udvikle et fælles værk, være kreative sammen, at styrke fællesskabet, at bygge bro og opnå gensidig læring.

Facadeudsmykning
ITMV har lavet stringart på store træfigurer til udsmykning at facade på ungdomsakademiet Urban Academy i Ishøj. Dette var i samarbejdet med graffitikunstner Rasmus Balstrøm, designer Trine Lindegaard og lokale unge.

Made in Ishøj
Designer Trine Lindegaard har i samarbejde med Produktionsskolen Møllen og ITMV skabt en tøjkollektion og designet et vægtæppe med udgangspunkt i lokale unges blik på stereotyper. Projektet kulminerede i en lokal fest med modeshow, broderiworkshop, musik og mad.

Collective Dreams
Til udstillingen Kunst i Sollys på Arken Museum har kunstneren Karoline H. Larsen sammen med ITMV skabt værket Collective Dreams bestående af store drømmefangere.