I Tråd Med Verden har specialiseret sig i upcycling af tekstiler. Vi samarbejde primært med virksomheder, som ønsker at få produceret nye produkter af deres egne eller andres kasserede tekstiler. Det kan fx være tøj, linned, duge eller stofrester, som på vores værksted bliver til tasker, poser, hynder, penalhuse, solhatte, nøglesnore eller forklæder.

Vi giver tekstilerne en længere levetid ved enten at klippe tøjet/stoffet op og sy det om til nye produkter, eller vi dekorerer pletter og huller på tøj eller på en dug, så den igen kan bruges frem for at blive smidt ud,

Ud over syning arbejder vi med teknikker som broderi, strik, hækling og vævning.

Mange virksomheder har fået øjnene op for, at kasserede tekstiler ikke bare er affald men en ressource, som kan kan genanvendes og blive til nye produkter, der kan bruges internt i virksomheden eller sælges. Desuden skaber produktionen menneskelig værdi, fordi vi via produktionen skaber et arbejdsfællesskab for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og sætter fokus på at alle kan bidrage med noget menigsfuldt, som der er brug for og som bliver værdsat.

Indtjeningen på produktionen bidrager til, at ITMV kan ansætte kvinder i fleksjob eller småjob på værkstedet. Virksomheder har mulighed for at binde sig til en værkstedsplads i en periode på fx et halvt år, hvilket sikrer en stabil produktion og en ansættelse af en værkstedsmedarbejde i den aftalte periode.

I vores portfolio er der eksempler på ting, vi har produceret for diverse designere og virksomheder gennem tiden.