Den 21. januar afholder vi den første af tre broderi-workshops på Bakkehuset med vores natursyn som tema. Her kan du brodere sammen med andre, lære nogle grundlæggende teknikker og blive inspireret til at deltage med dit broderi på Bakkehusets næste udstilling, “De tråde, der binder os sammen”.

På Bakkehuset blev der for 200 år siden jongleret med ord og broderet med tråd. I Kamma og Knud Lyne Rahbeks dagligstue, som stadig står i dag, samledes digtere og forfattere for blandt andet at diskutere romantikkens nye natursyn, menneskets forhold til naturen og kontrasten mellem natur og kultur. På mange måder spejler datidens natursyn, de diskussioner vi har om klimaudfordringer og bæredygtighed i dag. Men datidens diskussioner spejler også den livsglæde, vi kan opleve gennem naturen. Tankerne om naturen dengang og nu ønsker Bakkehuset at forene i deres kommende udstilling gennem broderier. De ønsker at skabe tråde, der binder fortid og nutid sammen, og tråde, der binder os mennesker sammen, hele tiden med naturen som omdrejningspunkt.

På workshoppen vil du både finde inspiration til dit personlige motiv, eller udsagn, der kan udfordre eller uddybe dit forhold til naturen. Du vil kunne lære nye broderiteknikker og få fifs undervejs. Du kan ikke mindst møde ligesindede omkring broderiet. Bakkehuset lægger stuer til workshoppen og fortællinger fra museet. “I Tråd Med Verden” bistår med teknikker, viden om materialer og inspiration til dit broderiprojekt.

Denne workshop er den første ud af i alt tre workshops, som finder sted på Bakkehuset i januar, februar og marts 2021 som optakt til broderiudstillingen “De tråde, der binder os sammen”. Udstillingen vises på Bakkehuset fra 26. marts.

Workshoppen foregår på Bakkehusets 1. sal, og der er kun adgang via trappe. Vi sørger for at følge retningslinjerne i forbindelse med Covid-19, så du trygt kan give dig i kast med projektet. Kaffe og te er inkluderet i billetprisen. Vi har også et lille udvalg af materialer, der kan tilkøbes, hvis ikke du medbringer dine egne.

Billetter sælges kun via Billetto